Velencei Gyermek- és Ifjúsági Tábor (Velencei Gyermektábor)

Rólunk:

Szeretsz elvonulni a fővárosi zajoktól? Szeretsz visszaemlékezni iskolai tábori élményeidre? Gyermekeid számára is meg szeretnéd adni a lehetőséget a hasonló emlékekre?

Akkor irány a Velencei Gyermektábor, ahol a faházaknak, a területnek, és a környezetnek köszönhetően igazi táborélmény várja a strandtól pár perc sétára az oda látogatókat.

A Velencei-tó környezetének és élővilágának köszönhetően egész évben kiváló feltöltődést nyújt testnek és léleknek egyaránt, illetve számos rendezvénynek is helyszínéül szolgálhat.

A 190 férőhelyes tábor ideális gyermektáborok, rövidebb vagy hosszabb céges kirándulások, csapatépítések lebonyolítására, esküvők, zsúrok megrendezésére.

A táborban egyaránt megtalálhatóak a hangulatos faházaktól kezdve a kőépületen keresztül a játszótérig minden, amire szüksége lehet az odalátogatóknak.

 

Központi elérhetőségek:

Cím: 2481 Velence, Széchenyi út 13.
Telefon: +36 22 472 301

Kapcsolattartó:
sportszervező
Odor Gréta

Terem- és eszközbérlés lista

Szállásfoglalás – Üdülővezetőség:
06-20-911-7732
06-20-578-1180

E-mail cím:
kidkft58@gmail.com
szamotokft@gmail.com

 

Nyilatkozatok, szabályzatok

Tűzvédelmi szabályzat

 

Velencei Gyermek- és Ifjúsági Tábor (Velencei Gyermektábor) története

 

Velencei Gyermek- és Ifjúsági Tábor (Velencei Gyermektábor): 2481 Velence, Széchenyi  út 13.         

  hrsz: 1371/8                               (7754 m² területen helyezkedik el)

Velencei Gyermek és Ifjúsági tábor (hrsz: 1373 és 1371/8, mert 2 telken fekszik), 1966-os az első épület építési éve. A tábort még az 1970-es évek elején kezdték fejleszteni a kerületi tanács döntése értelmében.  Első ütemben az ebédlőt magában foglaló főépület került kialakításra, így 1973 végére például 4 és fél millió forintos költséggel egy korszerű, 250 személyt befogadó, kétszintes ebédlőt építettek. 1997-ben épült meg a rönkház, majd 2000-ben 5 új faházzal bővült a tábor. 2006-2007-ben adták át a patak túloldalán az  új kőépületet, mely 2017-2018-ban került felújításra. Ezzel egy időben aszfaltozott utakat, labdapályát, parkot is létesítettek. A XIII. kerületi tanács az angyalföldi úttörők nyári táborozását – a margitszigeti napközis tábor mellett – a kerület velencei úttörőtáborában is biztosította. Minden évben júniustól szeptemberig, kéthetes váltásban, kulturált környezetben tölthették el szabadidejüket az angyalföldi úttörők az ország egyik legnagyobb természetes tavának partján.  A 800-850 fős tábort 2 altáborra és 30 rajra osztották, korcsoportok szerint. A rajvezetők a kerület iskoláiból kerültek ki, 2 hetes turnusváltással.  A rajvezetők zenés sportprogramokkal, színjátszó, kézműves foglalkozásokkal, bábozással, szórakoztató előadásokkal kötötték le a táborozók figyelmét. A fejlesztés után már az évtized közepén közel 1000 kerületi úttörő tölthette kellemes környezetben a nyári szünetét itt. A tábor bővítése folyamatos: az új faházak építésével jelentősen növekedett a nyári táborozásban résztvevők száma, melynek eredményeképpen a tábori férőhelyek száma 190-re nőtt.

Minden évben a XIII. kerületi Gyermek-és Ifjúsági Önkormányzat (GYIÖK: Hazánkban 1996 óta működik a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság (röviden: GYIÖT), mely összefogja a településszintű szervezeteket. A kerületi tagcsoport, a GYIÖK, kerületi szinten  képviseli az ifjúsági korosztály érdekeit. Aktív programszervező szerepet töltenek be a kerületi programokon, rendezvényeken képviselik a fiatal korosztályt, országos eseményeken képviselik a kerületet és véleményt nyilvánítanak a korosztályt érintő kérdésekben) lelkes csapata is 10 napot vakációzik a kerület egyik legszebb területén lévő táborban