Petőfi Sándor Napközis Tábor (Margitszigeti Gyermektábor)

Rólunk:

A Margitsziget északi részén található Petőfi Sándor Napközis tábor az illusztris környezetének köszönhetően gyönyörű látványt nyújt, kitűnő feltöltődési hely.

A közel 30000 m²-en található gyermekmedence, ~250 fős szabadtéri színház, csúszdák, és egy 648 m2-es kőépület is.

Saját szervezésű, tematikus táboraink alatt a részvevő gyermekek beleáshatják magukat a színház világába hivatásos drámapedagógusok segítségével, megismerhetik és kipróbálhatják a különböző sportokat, illetve játékos mozgásprogramokon vehetnek részt. Az elmélyültebb, csendesebb programokra vágyó gyermekeknek pedig Kreatív-szigettel kedveskedünk, ahol fotós- és videós foglalkozás, kézműves foglalkozás alkotná mindennapjaikat.

Ezeken kívül egyéb események színtere is lehet, például esküvők, céges rendezvények, tréningek, gyermekzsúrok.

 

Központi elérhetőségek:

Cím:1138 Budapest, Margitsziget
Telefon: +36 1 329-1617

 

Terem- és eszközbérlés lista

Kapcsolattartó:

sportszervező
Deme Orsolya
tel: +36 1 329 16 17
mobil: +36 70 199 59 41
E-mail: demeorsolya@sport13.hu

Házirend:

Kedves Vendégünk!

A Margitszigeti Ifjúsági Tábor nyitva tartása idényjellegű, napközis rendszerben üzemel, hétköznaponként. Ezt a nyitvatartási időt egyes rendezvények módosíthatják.

Vendégeink zavartalan táborozását, szórakozását, tanulását és önképzését a közösségi és a társadalmi élet szabályainak megfelelően maguk is segíthetik.

A nem illő magatartás, a rendzavarás a táborból történő azonnali eltávolítást vonja maga után. A tábor területén a rendre és a tisztaságra az ott dolgozók és a pedagógusok, felügyelők figyelnek.

A berendezés a vendégek védelme alatt áll, megóvásáért a használók anyagilag felelősek. A berendezési és felszerelési tárgyakban okozott kárt a károkozónak meg kell térítenie.

A technikai felszereléseket (elektromos kapcsolótáblák, világítóberendezések, hangosítás stb.) csak a tábor munkatársai kezelhetik.

Az intézmény helyiségeire vonatkozó biztonságtechnikai és tűzvédelmi előírások minden vendégünkre kötelezőek. Az ezek be nem tartásából eredő károkért vendégeink teljes felelősséggel tartoznak.

A tábor egész területén a dohányzás szigorúan tilos.

A tábor területére kutyát behozni tilos.

A szándékosan vagy felelőtlenül okozott rongálásért a kár okozóját kártérítési kötelezettség terheli.

A táboroztatásban résztvevők testi épségéért, biztonságáért a felügyelők felelnek!

Különféle játékok, foglakozások, sportesemények csak a felügyelők engedélyével megengedettek.

A medence nem nyilvános fürdő. A medencében csak az úszómester jelenlétében lehet tartózkodni! A fürdőzők testi épségéért, biztonságáért az úszómester felel!

Vízbe ugrálni tilos! A vízben játék, labdázás csak az úszómester engedélyével megengedett.

A medencébe csak a lábmosó használata után lehet bemenni.

A tábor területén szerencsejátékot játszani nem szabad, pénzben kártyázni tilos.

A foglalkozás-vezetők kötelesek segíteni az élet-, baleset- és vagyonvédelmi előírások betartását, a takarékos működést. A résztvevőkért felelősséget vállaló felnőtt személy csak akkor távozhat a tábor területéről, ha a táborozók, csoportok tagjai már elhagyták a helyszínt.

A tábor dolgozóinak intézkedései a vendégekre kötelező érvényűek.

A tábort igénybevevőknek egészségének és testi épségének védelme érdekében a tábori programokon ne vegyenek részt, ne látogassák:

– lázas, továbbá fertőző gyomor-, bélrendszeri és betegségben szenvedő,

– nem begyógyult sebbel, fertőző betegségben szenvedő,

gyerekek, kísérők és hozzátartozók.

Aki a házirendet megsérti, figyelmeztetés után meghatározott időre vagy véglegesen kitiltható a táborból, s ellene akár hatósági eljárás is indítható. A házirend betartása közös érdekünk.

 

Nyilatkozatok, szabályzatok

Tűzvédelmi szabályzat

Petőfi Sándor Napközis Tábor (Margitszigeti Gyermektábor) története

 

Petőfi Sándor Gyermek-és Ifjúsági Tábor (Margitszigeti Gyermektábor) 1138 Budapest Margitsziget

hrsz: 23800/2

1949 évben került létesítésre, bontás nem történt, felújítása, beruházásai szinte folyamatosak. Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzatának margitszigeti napközis tábora 1949 óta fogadja a vakációzó kerületi gyerekeket. A kerület legrégebbi nyári napközis tábora Budapest egyik legfrekventáltabb területén került kialakításra a II. világháborút követően. 1983-ban modernizálták a kiszolgáló épületet, a konyhát és a medencét. 2016-ban részben átalakított és felújított, a Margitsziget északi részén található Petőfi Sándor Napközis tábor az illusztris környezetének köszönhetően gyönyörű látványt nyújt, kitűnő feltöltődési hely, ideális családi napok, céges rendezvények megszervezéséhez.
A közel 30 ezer m²-en gyermekmedence (105m², 120 cm mély), 250 fős szabadtéri színház, csúszdák, és egy 648 m 2-es kőépület is található, tágas, 132 m2-es ebédlővel (amely igény szerint berendezhető, legyen szó esküvőről, állófogadásról, tréningről stb.-), konyhával (amely tálalásra, és ételmelegítésre is alkalmas), két konferencia és tréning szobával, amelyek külön-külön, és összenyitva is használhatóak. Továbbá négy kisebb helyiség is található az épületen belül, amelyek kiválóan alkalmasak tárolásra és/vagy öltözésre is.
Az intézmény kiválóan alkalmas családi napok, céges rendezvények, konferenciák, esküvők, fogadások, koncertek, művészeti- és kulturális és/vagy sportesemények lebonyolítására, illetve 2017-ben új csatornarendszert telepítettek a sziget teljes hosszában. A Margitsziget északi részén található Petőfi Sándor Napközis tábor az illusztris környezetének köszönhetően gyönyörű látványt nyújt, kitűnő feltöltődési hely.

A korszerűsített margitszigeti táborban a modernkor igényeit kielégítő vízforgató berendezéssel ellátott medencét épített az önkormányzat és felújították a sportpályákat is.
Ennek köszönhetően a nyár folyamán 10 hét alatt összesen 1500 gyermek tud kulturált körülmények között vakációzni.