Nővér utcai Tanuszoda

Rólunk:

Szeretné, ha gyermeke nem csak úszni tanulna meg, de sikeresebben is tudna beilleszkedni a mindenkori környezetébe is? Az úszásnak köszönhetően egy időben mindkettőt elérhetik.

A kerület zöldövezetében, a Nővér utcában található tanuszodánk. A létesítmények a XIII. kerületi óvodások és iskolások úszásoktatásának, gyógyúszásának a színhelyei.

Szabványméretű tanmedencével (12,5x6m), külön öltözőkkel várják az úszni vágyó gyermekeket. Érdeklődni, és jelentkezni a központi telefonszámon lehet.

Az uszoda nem nyilvános fürdő, csak gyermek úszóoktatási tevékenységre alkalmas.

A sikeres úszásoktatás 4 alapvető alkotóeleme, amitől az oktató és a gyermekek egyfajta szimbiózist fognak alkotni. Játékos feladatok, versenyek, sok dicséret, mozgáskoordinációt fejlesztő gyakorlatok. Ezek mind egy úszásoktatás alkotó elemei.

Várunk, ha nem csak sodródni szeretnél az árral, hanem úrrá lenni rajta.

 

Kapcsolat:

Nyitvatartás:

Az uszoda zárt rendszerben működik. Az uszodahasználatról és a tanfolyamokról telefonon vagy e-mailben lehet érdeklődni a kapcsolattartóknál.

 

 

 

Központi elérhetőségek:

Cím: 1138 Budapest, Nővér utca 15.

Kapcsolattartó:

Bohóchal Sportegyesület

Úszásoktatással kapcsolatos információ

Pálházi Edit

06/70-286-2574

bohochal13[kukac]bohochal.hu

Kapcsolat:

sportszervező
Deme Orsolya
tel.:+36 1 329 1617
mobil:+36 70 199 5941
e-mail: demeorsolya@sport13.hu

Házirend:

Kedves Vendégünk!

A Nővér utcai Tanuszoda hétköznapokon délelőtt az iskolai és óvodai úszások függvényében, délután 15.00 és 19.00 óra, szombaton 8.00 és 12.30 óra között tart nyitva.

A víz hőfoka: 30-32 C, a vízmélység: 84 cm.

Az uszoda nem nyilvános fürdő, csak gyermek úszóoktatási tevékenységre alkalmas.

A sportszerűtlen magatartás, a rendzavarás az uszodából történő azonnali eltávolítást vonja maga után. Az uszoda területén a rendre és a tisztaságra az ott dolgozók és a kísérő pedagógusok figyelnek. Az iskolai úszásoktatás során az öltözői rendért a kísérő tanár a felelős.

Felelősséget (pénzért, értéktárgyért) csak az úszómesteri helyiségben elhelyezett tárgyakért vállalunk.

Az uszoda egész területén a dohányzás szigorúan tilos!

Az uszodába és a kertbe kutyát behozni tilos.

Étel és italfogyasztás csak az uszoda előcsarnokában engedélyezett, az öltözőkben és a folyosókon szigorúan tilos!

A szándékosan vagy felelőtlenül okozott rongálásért a kár okozóját kártérítési kötelezettség terheli.

Kísérők, hozzátartozók az oktatás alatt az előtérben tartózkodhatnak. Ez alól kivétel a bemutató óra, amikor – az egészségügyi előírások betartása mellett – a kísérők is bemehetnek a medencetérbe.

A medencében gyermek csak az oktató jelenlétében tartózkodhat! Az oktatásban résztvevők testi épségéért, biztonságáért kizárólag az oktatók felelnek!

Vízbe ugrálni tilos! A vízben játék, labdázás csak az oktató engedélyével megengedett.

Az utcai cipőket az előtérben kell hagyni, a folyosóra és az öltözőkbe cipőben belépni tilos!

Az uszodatérbe csak zuhanyozás és a lábmosó használata után lehet belépni!

A fürdőruha és az úszósapka viselete az oktatott gyermekek részére kötelező!

Igény esetén vendégeink saját tulajdonú hajszárítójukat is használhatják, azonban az ebből eredő esetleges balesetekért, készülékben keletkezett meghibásodásért a felelősséget nem vállalunk. Amennyiben a saját hajszárító használatából eredően bármilyen kár keletkezik, azért annak használója / birtokosa teljes felelősséggel tartozik intézmény felé.

A fürdő szolgáltatásait igénybevevő gyerekek egészségének és testi épségének védelme érdekében a fürdőt kérjük, ne látogassák:

– lázas, továbbá fertőző gyomor-, bélrendszeri és bőrbetegségben szenvedő,

– nem begyógyult sebbel, fertőző betegségben szenvedő,

gyerekek, kísérők és hozzátartozók.

Aki a házirendet megsérti, figyelmeztetés után meghatározott időre vagy véglegesen kitiltható az intézményből, s ellene akár hatósági eljárás is indítható. A házirend betartása közös érdekünk.

 

Nyilatkozatok, szabályzatok

Tűzvédelmi szabályzat

Nővér utcai Tanuszoda története

 

Nővér utcai Tanuszoda 1138 Budapest, Nővér utca 15.     

(Németh László Gimnázium tanuszodája (hrsz: 26543/6)

„Messziről indultunk”

„Itt említeném meg az úszásoktatás elősegítése érdekében megépült Kilián utcai tanuszodát, ennek munkálataiban részt vettek a kerületi vállalatok. Ezt, s az ez évben elkészülő Radnóti utcai tanuszodát, mi igen jelentősnek tartjuk, mert a kormányhatározatok értelmében egyre inkább előtérbe kerül gyermekeink egészséges életmódra nevelése. Ugyanezt a célt szolgálja az Újpalotai úti sporttelep korszerűsítése, s a már említett kocogó pálya. A tanuszodák felépítéséhez jelentős összeget kapunk a Fővárosi Tanács művelődési osztályától is.”   (részlet: Angyalföld, 1976. május 1-i szám)

Az 1960-as évek közepén került megépítésre a tanuszoda, hogy a kerület északi részén található oktatási-nevelési intézményeket szolgálja ki. A tanuszoda a Kilián (ma Nővér utca) utcai iskola udvarának területén kapott helyet.

A Németh László Gimnázium jogelődjének alapítási éve 1948, de működését a Bauhaus iskolához tartozó, Kozma Lajos tervezte jelenlegi épületben csak 1949. október 22-én kezdte meg. Az intézmény 1963-ig általános, majd néhány évig tizenkét évfolyamos iskolaként, később, 1971-től négy évfolyamos gimnáziumként működött Lipscher Ervinné dr. vezetésével. A gimnázium Kilián György nevét viselte. A nevelőtestület Rónai Béla kezdeményezésére – az egész magyar pedagógiai gondolkodást megélénkítve – 1989-ben az intézmény felvette Németh Lászlónak, kiemelkedő nevelőnknek, európai látókörű gondolkodónknak és nemzeti klasszikusunknak nevét. A Nővér utcai tanuszodában hetente kb. 640 fő ismerkedik az úszás alapjaival. A tanuszoda kiszolgálja a kerületi óvodákat, általános iskolákat (11 intézmény), és helyt ad más diáksport rendezvénynek is. Reggeltől estig folyik az úszás oktatása.