Népszigeti Gyermek- és Ifjúsági Tábor (Népszigeti Gyermektábor)

Rólunk:

Tudod, hogy Budapest egyik félszigete egykor sziget volt? Melyik ez a „sziget”?

Ha a Népszigetre tippeltél, akkor a válaszod helyes!

Voltál már nálunk? Nem? Akkor itt az ideje, hiszen nálunk a napközis táboroktól kezdve, a céges és egyéb rendezvényeken át a különböző szabadtéri rendezvényekig mindent meg tudsz szervezni. A minden évszakban szép Duna-parti környezet megfelelő helyszínéül szolgálhat baráti sütögetős összejöveteléhez, családi napokhoz, csapatépítésekhez, akár evezéssel egybekötve is. A pázsitos, ősfás területen sok szabadtéri program rendezhető: a kertben játszótér, elkerített mini focipálya és kerti zuhanyzó található, de a tágas, füves terület természetesen egyéb közösségi foglalkozásnak is teret adhat. A kerti grillkemencében, a kiépített bogrács- és szalonnasütő helyen hangulatos nyáresti programok rendezhetőek. A kertből közvetlen lejáró nyílik a Duna-partra, ahol vízisportolásra, vagy horgászatra van lehetőség. A Népszigetről kerékpártúrákat is lehet szervezni például a jól megközelíthető szentendrei kerékpárúton keresztül.

 

Központi elérhetőségek:

Cím: 1138 Budapest, Népsziget út 6.
Telefon: +36 1 329-1617

Terem- és eszközbérlés lista

Kapcsolattartó:

Sportszervező
Odor Gréta

Nyilatkozatok, szabályzatok

Tűzvédelmi szabályzat

Népszigeti Gyermek- és Ifjúsági Tábor (Népszigeti Gyermektábor) története

 

Népszigeti Gyermek és Ifjúsági Tábor (Népszigeti Gyermektábor) 1138 Budapest, Népsziget út. 6.

Népsziget Gyermek és Ifjúsági Tábor (hrsz:25992/1) 1986-os építésű az ingatlanon az épület

Kezdetekben is cserkész- és úttörőtáborok voltak a sziget ezen területén, ahol ma a XIII. kerület gyermektábora található. A létesítmény Budapest XIII. kerületében a Népszigeten, zöldövezetben, közvetlenül a Duna parton a hajókikötőtől 200 méterre található. A tábor adottságainál fogva rendkívül alkalmas családi napok, napközis vízi-és egyéb sport- és üdülőtáborok megrendezésére, illetve más rendezvények lebonyolítására. A háborút követő demográfiai hullám következtében feladatként jelentkezett a gyerekek nagyobb számú nyári felülete.
A szigeten kialakított tábor 1968-tól ideális környezetet nyújtott a tanulók számára.. Kezdetben a Csavargyár munkásainak gyermekei is itt tölthették a nyári szünidőt. Az épületben 18 szoba kb. 45 fő befogadására alkalmas.

A kőépület földszintjén található konyha és a mintegy 70 fő elhelyezésére alkalmas étkező biztosítja az ott lévők kulturált körülmények közötti étkezését. Az étkezőben egyéb szabadidős programok, foglalkozások is lebonyolíthatók. Az ingatlan nagyméretű kerttel rendelkezik. A pázsitos, ősfás területen sok szabadtéri program rendezhető: a kertben játszótér (hintákkal, mászókákkal), elkerített mini focipálya és kerti zuhanyzó található, de a tágas, füves terület természetesen egyéb közösségi foglalkozásoknak is teret adhat. A kerti grillmedencében a kiépített bogrács-és szalonnasütő helyen hangulatos nyáresti programok rendezhetők. A kertből közvetlen lejáró nyílik a Duna-partra, ahol vízi sportok művelésére, vagy horgászatra van lehetőség.
A Népszigetről kerékpártúrákat is lehet szervezni, például a Népszigetről jól megközelíthető a szentendrei kerékpárút is. 2010-ig bentlakásos táborként működött, de a bevezetett szabályozások miatt ma már a szobákat csak napközbeni pihenő jelleggel lehet használni. A tábor árterületre épült, így a komolyabb fejlesztése csak akkor várható, ha megoldottá válik az árvízveszély kezelése. Legutolsó árvíz idején, (2013) ezek a képek fogadtak bennünket.

A Népszigeti Gyermektáborban szervezzük a tavalyi év (2017) óta a Vakáció-akció Maxi nyári napközis táborunkat a kerület felső tagozatos diákjai számára.
A tábor adta lehetőségek, a nagy szabad tér, a jó levegő, a tágas, zöld környezet ideális helyszíne a tábor mindennapjainak, a foglalkozások és programok megszervezésének

Felújítások

2002 – terasz szigetelés, burkolása
2014 – árvíz utáni helyreállítási munkák (kazán, külső csatorna)
2016 – árvíz utáni helyreállítási munkák

Fejlesztések

1996 – raktár bontása – új építése
2003 – átalakítási munkák