Kedves Látogatóink!

A 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet értelmében 2020. november 11-től táboraink és tanuszodáink zárva tartanak.

Az Angyalföldi Sportközpontban és az Újpalotai úti Sporttelepen megrendezésre kerülő edzéseken és mérkőzéseken kizárólag az egyesületben részt vevő igazolt sportolók és a hozzájuk tartozó edzők és játékvezetők vehetnék részt.

Az edzések és a mérkőzések zárt kapu mögött rendezhetők meg, nézők és szülők részvétele nélkül.

Egyéni bérlőket sajnálatunkra nem áll módunkban fogadni.

A további információkról folyamatosan értesíteni fogjuk Önöket honlapunkon és Facebook oldalunkon.

Bővebb információért kérjük forduljanak bizalommal színtereink kapcsolattartóihoz.

Angyalföldi Sportközpont: Divák Dávid +36 30 440 3054divakdavid@sport13.hu

Újpalotai úti Sporttelep: Deme Orsolya +36 70 199 5941demeorsolya@sport13.hu

Kérünk mindenkit, hogy saját és mások élete, egészsége védelme érdekében fokozottan tartsák be az új szabályokat!

Vigyázzunk egymásra továbbra is!

Peking - 2008

 

A Kínai Olimpiai Bizottság már 1910-ben megalakult, de csak 22 évvel később jelent meg az olimpiai játékokon. Polgárháborút követve Tajvan lett a jogutód, így a „népi Kína” olimpiai részvétele minduntalan akadályokba ütközött. Közel ötven évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy rendeződjön a diplomáciai viszony Tajvan és Kína között, és 1979-ben felvették a Kínai Népköztársaságot a NOB tagjai közé. Kína az évtizedek alatt folyamatosan fejlődött, így várható volt, hogy előbb vagy utóbb olimpiát fog rendezni. A NOB 112. ülésén végül a 2008-as játékok rendezési jogát meg is kapta. A hatalmas birodalom elképzelhetetlen mennyiségű pénzt költött Peking totális „felforgatására”, mely nemcsak népességszámát tekintve, de modernitásában is világvárossá nőtte ki magát. Lakóparkok ezreit, száz szállodát meghaladó szálláshelyet, 37 teljesen új sportlétesítményt építettek fel. Köztük olyanokat is, amiket a 21. századi építőművészet remekei közt tartanak számon, úgymint a mindenki által Madárfészekként ismert Nemzeti Stadiont, vagy az úszószámoknak otthont adó „Vizeskockát” (Nemzeti Vízi Központot). A nyolcas szám a kínaiak kabalaszáma, így nem volt hát meglepő, hogy a játékokat 2008. 8. hónap 8. napján, helyi idő szerint este 8 óra 8 perckor nyitották meg.

Magyarország ezen az olimpián a korábbiakhoz képest szerényebb eredményt ért el, de így is büszkék lehettünk érmeseinkre. Aranyéremből Pekingben „csak” három jutott nekünk, de abból talán a vízilabda válogatott ismételt győzelme volt a legemlékezetesebb: az olimpiák történetében először fordult elő a magyar válogatottal, hogy zsinórban háromszor lett olimpiai bajnok. Kerületünk vízilabdásai most is kivették részüket a győzelemből, akik szám szerint heten erősítették az aranycsapatot. Kiss Gergely és Molnár Tamás pedig Pekingben lett immár háromszoros olimpiai bajnok.