Kedves Látogatóink!

A 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet értelmében 2020. november 11-től táboraink és tanuszodáink zárva tartanak.

Az Angyalföldi Sportközpontban és az Újpalotai úti Sporttelepen megrendezésre kerülő edzéseken és mérkőzéseken kizárólag az egyesületben részt vevő igazolt sportolók és a hozzájuk tartozó edzők és játékvezetők vehetnék részt.

Az edzések és a mérkőzések zárt kapu mögött rendezhetők meg, nézők és szülők részvétele nélkül.

Egyéni bérlőket sajnálatunkra nem áll módunkban fogadni.

A további információkról folyamatosan értesíteni fogjuk Önöket honlapunkon és Facebook oldalunkon.

Bővebb információért kérjük forduljanak bizalommal színtereink kapcsolattartóihoz.

Angyalföldi Sportközpont: Divák Dávid +36 30 440 3054divakdavid@sport13.hu

Újpalotai úti Sporttelep: Deme Orsolya +36 70 199 5941demeorsolya@sport13.hu

Kérünk mindenkit, hogy saját és mások élete, egészsége védelme érdekében fokozottan tartsák be az új szabályokat!

Vigyázzunk egymásra továbbra is!

Moszkva - 1980

 

A szovjet NOB-tag már évtizedekkel ezelőtt jelezte, hogy a szocialista táboron belül elsőként Moszkvának kell olimpiát rendezi.

Ez így is történt, és 1980-ban Moszkva lett a házigazdája az ötkarikás játékoknak. Ám a politika itt is közrejátszott: mivel a szovjetek a játékokat megelőző évben bevonultak Afganisztánba, ezért az Amerikai Egyesült Államok akkori elnöke, Jimmy Carter „megtorpedózta” a szovjetek olimpiáját.

A nyugati országok távolmaradásával Moszkva nem tudott igazi olimpiai légkört teremteni, pedig minden feltétel adott volt egy fantasztikus versenyhez. Ami végül fantasztikusra is sikeredett, és hiába volt a bojkott, mindenki úgy érezte: kár, hogy vége lett! Akkor még senki sem sejtette, hogy hamarosan a hatalmas szovjet birodalomnak is vége lesz… Fontos esemény történt még a versenyek mellett: a NOB tisztújításán Juan Antonio Samaranchot választották meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökévé, aki az olimpiai mozgalmat új utakra terelte (például profi sportolók beengedése a versenyekre, szponzorálás, üzleti vállalkozások, stb.)

A magyar küldöttség a vártnál gyengébben szerepelt ezen a csonka olimpián, és kerületünk sportolói közül is csupán egy valaki állhatott a dobogó tetejére. Ő nem volt más, mint Vaskuti István, aki kenus társával az 500 méteres táv felénél „beindította a rakétákat”, és fergeteges hajrával C-2 500 méteren aranyérmet lapátolt össze magának.

Ez volt Magyarország hetedik, és egyben utolsó aranyérme ezen az olimpián.