Labdarúgó Diákolimpia – Országos II. helyet szerzett a Hegedüs csapata!

 

Május 12-13-án Békéscsabán rendezték meg a II. korcsoportosok Labdarúgó Diákolimpia Országos Döntőjét, ahol Budapestet kerületünk iskolája, a Hegedüs Géza Általános Iskola képviselte.


A két napos versenyen a csapat erőn felül teljesített, és végül az országos versenyen a második helyen végzett.

 

A csapat tagjai: Angi Botond, Balczer Zsófia, Balogh Ákos, Gozony-Somlai Adrián, Nagy Bence, Tóth Máté, Varga Márton. Testnevelő: Brunovszky Dávid

Gratulálunk a csapatnak és a testnevelőnek!

 

Élménybeszámoló a testnevelő, Brunovszky Dávid tollából:

„10 éves testnevelői pályafutásom legnagyobb sikere ez az országos második helyezés. Hosszútávú munka eredménye, hiszen ezek a gyerekek elsős koruktól kezdve 3 évig az iskola rekortán pályáján tanulták meg a labdarúgás alapjait, először az iskolai foci, majd az ASI színeiben egyesületi szinten folytatva. Azért is különösen értékes számomra ez az eredmény, mert szinte teljesen saját nevelésű játékosok alkotják a csapatot, akik hosszú ideig voltak játékosaim az Angyalföldi Sportiskolánál.

A csapat játéka a kerületi versenyektől kezdve, a budapesti döntő hullámzó teljesítményén át, az országos döntőig folyamatosan javult. Úgy indultunk neki a versenynek, hogy játszunk egy jót, nagy dolog már az is, hogy az ország 20 legjobb csapata között vagyunk, több mint 2000 általános iskola közül. Mindig csak a következő mérkőzéssel foglalkoztunk, azt mondtuk: ”Na még ezt az egy meccset nyerjük meg!”, aztán egyszer csak ott találtuk magunkat a döntőben. Igaz a csoportban az utolsó meccsen becsúszott egy vereség, de ez a mérkőzés számunkra már teljesen tét nélkül zajlott, hiszen ekkor már biztos csoportelsőként vártuk a folytatást.

Nagyon komoly teljesítményt nyújtottak a játékosok fizikailag is, hiszen az első napon 120 perc, a második napon 90 perc játékidőt kellett a pályán tölteni a tűző napon. Mindezt úgy, hogy csak 2 cserénk volt a tornán. A csapat bizonyította, hogy rendkívül jó fizikai állapotban van, mert még az utolsó mérkőzésen is felvették a versenyt a székesfehérvári Tóvárosi Általános Iskola csapatával, akiknek 2 teljes sor állt a rendelkezésére és amelyik csapat a Videoton komplett 2007-es korosztályából állt.

Csapatunk játéka az egész hétvégén nagyon stabil volt. Önbizalommal telve, látványosan, ha kellett taktikusan, de mindvégig rendkívül lelkesen játszottak a gyerekek. Nagyon köszönjük az iskola vezetésének a támogatást, a Fiastyúk Alapítványnak a gyönyörű új mezeink számoztatását és feliratoztatását, Rezács Ágnes tanárnőnek az utazásban, és a szervezésben, kísérésben nyújtott segítségét, a szülőknek pedig köszönjük a végig pozitív, támogató légkört és a szurkolást! Én pedig köszönöm a csapatomnak ezt a fantasztikus teljesítményt, és hogy átélhettem ezt veletek! Szerencsére maradtak még célok! Hajrá Hegedüs!”

 

A teljes eredménysor:

Hegedüs Budapest-Veszprém 3:2

Hegedüs Budapest-Zalaegerszeg 4:2

Hegedüs Budapest-Gyöngyös 6:0

Hegedüs Budapest-Szeged 2:4

Negyeddöntő:

Hegedüs Budapest-Dunakeszi 3:2

Elődöntő:

Hegedüs Budapest-Csorna 5:2

Döntő:

Hegedüs Budapest-Székesfehérvár Tóvárosi 4:7

 

 

/A képeket a Békés Megyei Diáksport Egyesület készítette, elérhetőség: Facebook  /