Kedves Látogatóink!

A 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet értelmében 2020. november 11-től táboraink és tanuszodáink zárva tartanak.

Az Angyalföldi Sportközpontban és az Újpalotai úti Sporttelepen megrendezésre kerülő edzéseken és mérkőzéseken kizárólag az egyesületben részt vevő igazolt sportolók és a hozzájuk tartozó edzők és játékvezetők vehetnék részt.

Az edzések és a mérkőzések zárt kapu mögött rendezhetők meg, nézők és szülők részvétele nélkül.

Egyéni bérlőket sajnálatunkra nem áll módunkban fogadni.

A további információkról folyamatosan értesíteni fogjuk Önöket honlapunkon és Facebook oldalunkon.

Bővebb információért kérjük forduljanak bizalommal színtereink kapcsolattartóihoz.

Angyalföldi Sportközpont: Divák Dávid +36 30 440 3054divakdavid@sport13.hu

Újpalotai úti Sporttelep: Deme Orsolya +36 70 199 5941demeorsolya@sport13.hu

Kérünk mindenkit, hogy saját és mások élete, egészsége védelme érdekében fokozottan tartsák be az új szabályokat!

Vigyázzunk egymásra továbbra is!

Barcelona - 1992

 

Barcelona háromszori sikertelen kísérlet után, vélhetően a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének, a barcelonai születésű Juan Antonio Samaranchnak köszönhetően, végre megkapta az olimpia rendezés jogát. A spanyolok kitettek magukért és a pazar, többórás megnyitón volt minden: ágyúdörgés, dobpergés, élőképek, táncok, galambok, emberekből formázott olimpiai öt karika… A játékokon résztvevő 169 nemzet felvonulását hárommilliárd néző látta a televízióból.

A Szovjetunió 1991-es szétesése után az első nyári olimpiáján vett részt a Független Államok Közössége, sportolói Egyesített Csapat néven az olimpiai lobogó alatt versenyeztek, a Szovjetunióból kivált balti tagköztársaságok pedig 1936 óta először ismét önállóan indultak. Jugoszlávia sportolói független résztvevőkként szerepeltek, de már önállóan Horvátország, Szlovénia és Bosznia-Hercegovina csapata is. Magyarországot az olimpián 23 sportágban 217 sportoló képviselte, akik összesen 30 érmet szereztek. Kerületi érdekeltségű olimpiai bajnok kivételesen nem született, de mindenképp érdemes megemlíteni két úszót, akik Barcelonában többször is maguk mögött hagyták az egész világot: Egerszegi Krisztinát három, Darnyi Tamást pedig két aranyat gyűjtött.

A magyar csapat végül tizenegy első hellyel tért haza a játékokról.